Näcken

Näcken är en ruskig figur och kan ta många olika gestalter. Ibland ses kan han ses som en häst som dricker invid en porlande bäck eller å men oftast ses han som en ung man, spelande på fiol eller harpa. Ser man honom gör man bäst i att hålla för öronen då näcken har för vana att lura ner människor i det mörka vattnet just med sin förtrollande musik. Trots sin otäcka vana av att dränka förbipasserande så är han en riktig livsnjutare och många tror att det är just näckens önskan om sällskap som leder honom till att dra med sig människor till sitt mörka rike. Genom åren har han samlat på sig massa magiska och stämningsfulla lampor som utmärkt kan lysa upp ett event och om du har tur så kan han låna ut dem till dig.

För att be näcken om att låna hans ljusutrustning till ditt event utan att riskera att besöka hans våta rike så gör du bäst i att stoppa en kniv i marken medan du skriver ett meddelande till oss och sedan under tre dagar undviker att simma i vatten med näckrosor i.

Lyktgubben

Lyktgubben är en busig liten gubbe som ofta ses som en krokig man man lång näsa och en luva på huvudet. I händerna bär han alltid en lykta och ibland kan han även ses med en stav. Han vaktar allt som oftast gamla gränsdragningar för jordbruksmarkerna men lyktgubben kan också vaka över gömda skatter som sedan länge glömts. Dock gör man bäst i att vara vaksam, lyktgubbar tycker nämligen om att spela spratt och har du otur kan han vilseleda dig allt djupare in i skogen men han kan även hjälpa människor som har gått vilse. Trots att man ser oftast lyktgubben ensam i skogen så älskar han att ställa till med stora event där alla skogens invånare är bjudna. Lyktgubben älskar lyktor i alla dess former och älskar att tillsammans med andra göra allt för att skapa en magisk stämning för alla som besöker eventet!

Vill man låna lyktgubbens konceptljussättning och be om hans hjälp med en plan så gör man det lättast genom att sätta på sig sin tröja ut och in och skriva ett meddelande till oss.

Trollen

Trollen är ett kollektivväsen och bor i skogen, i bergen eller under marken och kan vara i alla möjliga storlekar. De ser inte heller alltid ut som man tror, smutsiga, stora och fula utan kan ibland misstas för att vara människor. Man kan då känna igen ett troll då det ofta talar på rim. På många sätt lever de också som vi människor gjorde förr med sina stora familjer, sköter om kor och odlar sin mark. De är oftast ofarliga och håller sig för sig själva. Men när det vankas festligheter och ståtliga event så är de en hel klass för sig. Trollen sparar inte på krutet när det kommer till festligheter och sköter om allt! Trots sin återhållsamma livsstil till vardags så vet de precis hur man ljussätter ett event med massa färg, rök och musik för att skapa en tillställning som de som besöker dem aldrig kommer glömma.

För att be trollen arrangera sitt galna galej utan att du behöver göra något så gör man lättast i att skriva ett meddelande till oss och avsluta det med ett kort rim som en gåva till trollen.

Let´s make some magic